Osteopathie

Osteopathie is een behandelvorm waarbij met de handen klachten worden verholpen door de natuurlijke lichaamsfuncties te herstellen. De osteopaat onderzoekt wat de oorzaak is van de klachten. Vervolgens verhelpt de osteopaat deze klachten door de vastzittende weefsels die de klachten veroorzaken te ontspannen, versoepelen en los te maken.

Informatie voor Kinderen

  Start/Informatie voor Kinderen
Wil je graag weten wat er gebeurt als je bij ons langs komt? Hieronder staan een aantal vragen en antwoorden. Maar als je misschien iets anders wilt weten horen wij het natuurlijk graag van je!

 

 

1 .    Mag papa of mama erbij zijn?

Jazeker, dat is zelfs de bedoeling, want dan kan ik ze een heleboel vragen stellen. Hoe de zwangerschap was, hoe jij als baby was enzovoort.
 

 

2.    Mag mijn knuffel mee?

Natuurlijk!
 


3.     Moet mijn kleding uit?

Je bovenkleding meestal wel, je onderkleding mag je altijd aanhouden. En als je echt niet wilt of durft, dan laten we je kleding aan.4.    Doet het pijn?

Nee.5.     Mag ik praten tijdens de behandeling?

Ja, hoor. En als ik me moet concentreren om iets goed te kunnen voelen, dan vraag ik of je even wacht met praten.6.     Worden er apparaten gebruikt?

Nee, ik behandel met mijn handen. Soms gebruik ik dezelfde spullen als een dokter zoals een lampje (om in je ogen te kunnen kijken) of een stethoscoop (om bijvoorbeeld naar je hart te luisteren).7.     Moet ik stil liggen?

Dat is voor mij het gemakkelijkst. Je papa of mama kan dan een verhaaltje voorlezen.
 

 

8.     Heb ik last van de behandeling?

Meestal ben je een beetje moe, maar vaak is dat alleen die dag.9.     Mag ik na de behandeling alles weer doen?

Soms moet je rustig aan doen, maar je krijgt altijd advies.