Osteopathie

Osteopathie is een behandelvorm waarbij met de handen klachten worden verholpen door de natuurlijke lichaamsfuncties te herstellen. De osteopaat onderzoekt wat de oorzaak is van de klachten. Vervolgens verhelpt de osteopaat deze klachten door de vastzittende weefsels die de klachten veroorzaken te ontspannen, versoepelen en los te maken.1 juni 2023; Sluiting praktijk Etten-Leur

Per 1 juni is de praktijk in Etten-Leur opgeheven. U kunt een afspraak maken in Oudenbosch of Bergen op Zoom

 30 december 2022; Nieuwe tarieven

Per 1-1-2023 zal het tarief verhoogd worden naar €83.

 1 juli 2022; Nieuwe locatie Oudenbosch

Per 1 juli verhuizen we in Oudenbosch naar een andere locatie: Ma Vieve, Kade 26, 4731 KS Oudenbosch

 21 januari 2021; Aangenomen motie uitgezonderde contactberoepen

Vandaag heeft een overgrote meerderheid van de Tweede Kamer de motie aangenomen. Dit impliceert dat de osteopathische zorg wordt gemist. De beroepsvereniging blijft zich inzetten voor u als patiënt en de osteopaten. Het wachten is op een reactie van VWS.

 14 januari 2021; Indienen motie uitgezonderde contactberoepen

De motie die is ingediend om op de lijst van uitgezonderde contactberoepen te komen is aangenomen, maar het is even afwachten wat dit concreet voor de osteopathie gaat betekenen.

 7 mei 2020; Vanaf maandag 11 mei as zijn we weer geopend met de voorwaarden van het RIVM.

Als u één of meerdere van de volgende symptomen heeft (ook milde!): neusverkoudheid, of hoesten of benauwdheid of koorts of heeft één van uw gezinsleden Corona, koorts en/of benauwdheidskkachten, dan verzoeken we u uw afspraak te verzetten. U kunt daarvoor mailen of bellen naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. of 06-23608117.
We werken volgens het opgestelde hygiëneprotocol en gebruiken persoonlijk beschermingsmateriaal waar nodig en/ of gewenst.

 24 maart 2020; tot en met 28 April gesloten vanwege Coronavirus.

Wij zijn voorlopig gesloten tot 6 april. Wij volgen het advies van de Nederlandse Vereniging voor Osteopathie (NVO) en de maatregelen van de overheid en het RIVM.
Voor adviezen zijn we wel bereikbaar per mail of telefoon. Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. of bel/app/sms naar 06-23608117.
Wij wensen iedereen veel sterkte en gezondheid toe.

 15 maart 2020; Coronavirus.

We hebben we momenteel allemaal te maken met de gevolgen van het Coronavirus. We houden de ontwikkelingen dagelijks in de gaten en passen ons beleid in de praktijk hierop aan. We leven de adviezen van het RIVM na. Na de nieuwe maatregelen van vandaag, 15-03-2020 zullen de behandelingen bij de osteopaat door gaan, maar dat kan dus per dag veranderen als het advies van de overheid komt om te sluiten. Hierbij houden wij rekening en vragen wij u rekening te houden met de eerdere adviezen gegeven door het RIVM. Te weten:
1. Medewerkers werken alleen als ze zich gezond voelen en geen verschijnselen hebben van milde verkoudheidsklachten, hoesten en/of niezen en/of koorts (38 graden of hoger).
2. U bent (samen met u kind) welkom in de praktijk als u geen milde verkoudheidsklachten, hoesten en/of niezen en/of koorts (38 graden of hoger) heeft.
3. Wij vragen u om de afspraak (kosteloos) te annuleren wanneer u (of uw kind) klachten heeft van verkoudheid, hoesten en/ of niezen en/ of koorts.
4. We houden ons aan de adviezen t.a.v. het hoesten in de elleboog, gebruik van papieren zakdoekjes en schudden geen handen. We wassen voor elke behandeling onze handen. We vragen u om hetzelfde te doen.
5. Materiaal en deurklinken worden intensiever schoongemaakt.
 
Mocht u twijfelen of uw behandeling kan doorgaan, neem dan contact met ons op, via de mail (Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.) of bel/app/sms naar 06-23608117.

 1 oktober 2016;     Osteopathie Janssen-Kimmel wijzigt avondopenstelling in Hoeven.

Osteopathie Janssen-Kimmel behandelt in Hoeven ook 's avonds. Vanaf 1 oktober wijzigt de avondopenstelling van onze praktijk in Hoeven. Vanaf deze datum zijn wij iedere maandagavond beschikbaar voor behandelingen. Wij zijn gevestigd in het pand van Axis. Hertenlaan 4 te Hoeven., telefoon: 06-23608117

 6 juli 2014;     Osteopathie Janssen-Kimmel behandelt in Hoeven ook 's avonds.

Osteopathie Janssen-Kimmel behandelt in Hoeven ook 's avonds. Om u nog beter van dienst te kunnen zijn bestaat ook de mogelijkheid om op maandag en woensdagavond een afspraak te maken voor een behandeling. Wij zijn gevestigd in het pand van Axis. Hertenlaan 4 te Hoeven. Telefoon: 06-23608117

 21 april 2012;     Nieuw pand Bruinevisstraat 32 Bergen op Zoom.

Per 1 april 2012 zullen wij (Osteopathie Janssen-Kimmel en Kakelbont Kinderpraktijk) met onze praktijken in Bergen op Zoom verhuizen naar een nieuw pand. Dit pand bevindt zich in de Bruinevisstraat 32 te Bergen op Zoom. Ook wel bekend als De Melkfabriek. In dit mooi verbouwde pand zullen kinderen en volwassenen osteopatisch worden behandeld.
 
 

20 maart 2014;     Per 31 maart 2014 is Axis Kids in Roosendaal geopend.

Bij Axis Kids kan uw baby/ kind terecht bij een kinderfysiotherapeut, logopediste, ergotherapeut,diëtiste en een osteopaat. Daarnaast zal er maandelijks een spreekuur worden gedraaid door een orthopedisch chirurg. Door een intensieve samenwerking word gestreefd naar het hoogst haalbare op het gebied van de gehele ontwikkeling van uw kind. Kijk voor meer info op www.axiskids.nl.

 24 april 2011;     Miranda Janssen-Kimmel geslaagd voor de opleiding osteopathie bij kinderen.

Miranda heeft vandaag met succes de tweejarige opleiding osteopathie bij kinderen afgerond.
Kinderosteopathie is een specialisme binnen de osteopathie. Om zuigelingen en kinderen te behandelen is het belangrijk de verschillende ontwikkelingsstadia van het kind goed te kennen. Een osteopaat die kinderen behandeld verbindt kennis met specifieke palpatoire kwaliteiten. Zij maakt gebruik van zeer zachte technieken om het kind in een beter evenwicht en daarmee gezondheid en welzijn te brengen. Zuigelingen en peuters kunnen niet door middel spraak kenbaar maken waar hun problemen zich bevinden. Daarom is het des te belangrijker het kind zorgvuldig in zijn geheel en vanuit een holistische visie te onderzoeken om zodoende een goed oordeel te krijgen over de toestand waarin het kind zich bevindt.