Over Osteopathiepraktijk Janssen-Kimmel

Hier vindt u meer informatie over de verschillende vestigingen in Etten-Leur, Oudenbosch en Bergen op Zoom.

 

De Melkfabriek Bergen op Zoom

In de Melkfabriek behandelen we volwassenen, kinderen en baby’s.

 

Volwassenen:

Een aantal indicaties voor osteopathie worden hieronder genoemd. Staat er niet bij wat u zoekt, schroom niet en bel ons gewoon op met uw vraag of mail ons. (chronische) rug- en nekklachten, uitstralende pijn in armen of benen, whiplash en andere posttraumatische klachten, pijn en/ of stijfheid heup, knie, voet, schouder, elleboog en handen, bekkeninstabiliteit, stressincontinentie, klachten tijdens de zwangerschap, menstruatieklachten, sportblessures (recidiverende klachten, krampen, tendinitis, verstuikingen), hoofdpijn (migraine, spanningshoofdpijn etc.), bij- en voorhoofdsholteproblemen/ ontstekingen, spijsverteringsproblemen: maag- en darmproblemen (o.a. spastisch colon), (rest) klachten na operaties (littekenvorming, verklevingen), vermoeidheid, concentratieproblemen, duizeligheid, kaakgewrichtsproblemen, klachten gerelateerd aan stress “Baby’s en kinderen: mocht het nodig zijn, dat kunnen andere disciplines van Kakelbont Kinderpraktijk betrokken worden bij de behandeling van het kind(je)

 

Kakelbont Kinderpraktijk is een overkoepelende naam voor verschillende eerstelijns praktijken onder één dak. Wij bieden paramedische zorg  aan kinderen in Bergen op Zoom en omgeving. Bij Kakelbont Kinderpraktijk werken kinderfysiotherapeuten, een kinderergotherapeut, een logopedist en een osteopaat. Zij worden ondersteund door een administratief medewerkster. Op deze site vindt u informatie over ons zorgaanbod. Zo bieden wij onderzoek, behandeling en advies op het gebied van de motorische, zintuiglijke en spraak-taalontwikkeling van kinderen. Volg ons nu ook op facebook.
 

 

Onze zorg is kindgericht. Ons doel is de zelfstandigheid van het kind vergroten en op een optimaal niveau te brengen. Wij brengen daar waar nodig, vanuit verschillende disciplines het ontwikkelingsniveau van het kind in beeld. Zo kunnen wij inzicht geven in de mogelijkheden en beperkingen van het kind. Op basis hiervan vertalen wij de hulpvraag naar realistische behandeldoelen. In samenspraak met ouders wordt het behandelprogramma opgesteld.

 

Wij houden in het (gezamenlijk) behandelplan rekening met de belastbaarheid van het kind. Belangrijk onderdeel van de behandeling is dat wij spelenderwijs proberen positieve veranderingen bij het kind te bewerkstelligen. Wij adviseren ouders en anderen die bij het kind betrokken zijn, hoe zij het kind kunnen stimuleren in zijn ontwikkeling. Als blijkt dat wij de benodigde zorg niet kunnen bieden, zoeken wij met ouders naar andere mogelijkheden. Indien andere behandelaars betrokken zijn bij het kind vindt met hen afstemming van het behandelplan plaats.